Kanadský jablkový dezert

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme asi 30 – 40 minút.
  2. Na prípravu náplne očistíme jablká, postrúhame, dáme do hrnca a dusíme. Dochutíme škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti. Zahustíme zlatým klasom rozrobeným v 3/4 l vody. Odstavíme z platne a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme s mliekom.
  3. Na vychladený korpus rozotrieme vlažný jablkový puding a navrch rovnomerne rozotrieme šľahačku. Vložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.