Kanadský jablkový dezert
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme asi 30 – 40 minút.
- Na prípravu náplne očistíme jablká, postrúhame, dáme do hrnca a dusíme. Dochutíme škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti. Zahustíme zlatým klasom rozrobeným v 3/4 l vody. Odstavíme z platne a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme s mliekom.
- Na vychladený korpus rozotrieme vlažný jablkový puding a navrch rovnomerne rozotrieme šľahačku. Vložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
|