Likérový zákusok

Kalimero zákusok

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky a cukor vyšľaháme dotuha, pridáme postupne žĺtky, polohrubú múku a prášok do pečiva. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme 15 minút. Po vychladnutí z plátu povykrajujeme pomocou formičky na dezerty štvorce veľkosti asi 7x7 cm.
  2. Rozvar: Vodu s cukrom rozvaríme a pridáme kakao. Necháme vychladnúť. Plnka z odrezkov: Zvyšné odrezky cesta z vykrajovania rozmrvíme, pridáme rozvar, vaječný likér, vyšľahanú šľahačku a zamiešame.
  3. Na dno každej formičky na dezerty dáme štvorec cesta a naplníme plnkou z odrezkov. Po zatuhnutí v mrazničke (aspoň hodinu) vyberieme zákusky z formičiek a vrch polejeme ľubovoľnou polevou alebo pudingom pripraveným za studena.