Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Nachystala som pre mojich maškrtníkov kakaovo-pudingové rezy s kokosom.
Vychádzala som z toho, o čom som vedela, že majú radi. Upiekla som kvalitný kakaový
korpus, pokropila rumom. Pripravila som vanilkový pudingový krém s kokosom. Na
korpus som natrela vanilkový krém, prikryla druhou časťou korpusu, na ktorý som dala
čokoládový krém z opitého izidora. Po vychladení som posypala kokosom a pokrájala na
rezy.
1 dávka porcia |
18 hodín minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Oddelila som bielka od žĺtkov, do bielkov som dala polovicu cukru a ušľahala som tuhý sneh. Do žĺtkov som pridala druhú polovicu cukru a vyšľahala som ich na žĺtkovú penu. Do múky som pridala kakao a prášok do pečiva.
- Do snehu z bielkov som opatrne vmiešala žltkovú penu...
- ...a postupne som pridala múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
- Na záver som vmiešala do cesta olej.
- Pripravené cesto som vyliala na plech s pečiacim papierom a piekla som 20 minút v trúbe vyhriatej na 170 stupňov, vyskúšala som ihlicou, či je cesto upečené, vybrala som ho z trúby a nechala som ho úplne vychladnúť.
- Pripravila som potrebné suroviny na čokoládový krém.
- Do 250 ml mlieka som pridala kryštálový cukor a pripravila som žltok.
- Všetko som spolu vyšľahala metličkou na šľahanie.
- Vo zvyšnom mlieku /100 ml/ som rozmiešala Zlatý klas. Do mlieka som pridala kakao, priviedla som ho pomaly za stáleho miešania do varu, vliala som pripravený Zlatý klas a...
- ...za stáleho miešania som uvarila hustý puding, do ktorého...
- ...keď úplne vychladol, som postupne zašľahala zmäknuté maslo a čokoládový krém bol pripravený na použitie.
- Pripravila som suroviny na pudingový krém s kokosom a rum na pokropenie upečeného cesta.
- Z pudingového prášku za studena a zo studeného mlieka som ušľahala vanilkový puding a do pudingu som vmiešala nastrúhaný kokos.
- Podľa návodu som pripravila želatínu za studena a vmiešala som ju do pudingu. V tejto fáze je dobré pudingový krém ochutnať a ak treba, môžete ho dosladiť podľa vlastnej chuti. Krém som odložila na 2 hodiny do chladničky, aby želatína patrične stuhla. Ja som nedosladzovala, lebo nemáme radi príkro sladké zákusky, nám sa zdal krém dosť sladký.
- Po tejto dobe som cesto pokropila rumom, prekrojila som ho na polovicu a jednu polovicu cesta som natrela stuhnutým vanilkovým pudingovým krémom so želatínou, na ktorý som položila druhú polovicu upečeného kakaového cesta.
- Na vrch kakaového cesta som rozotrela pripravený vychladnutý čokoládový krém. Zákusok som odložila na 12 hodín do chladničky aby sa dobre vychladil a patrične stuhol.
- Pokrájala som ho ostrým nožom, namočeným do teplej vody, na rezy, ktoré som ešte posypala kokosom. Už len dobrú kávičku uvariť a môžeme maškrtiť - mňam!