Kakaové rezy na mol (fotorecept)

Autor receptu: alex100

Tak robil som ho prvý krát, ale už je obľúbený. Len sa tak po ňom zaprášilo.

20
porcií
70 minút
príprava
8/10 minút
na 170 °C

Postup

  1. Z vyššie uvedených surovín spravím piškótové cesto. Ja robím tak, že osobitne vyšľahám bielka. Osobitne žltka s cukrom. Do vymiešaných žľtkov pridám vyšľahané bielka, múku, prášok do pečiva, vodu a olej. vylejem na pekáč v ktorom je papier na pečenie. Pečiem asi 10 minút v trúbe na 170 stupňov.
  2. Plnka - Mlieko dám do hrnca , pridám vanilkový cukor a nechám zovrieť. Do vriaceho vlejem v troche mlieka a rumu rozpustené zlaté klasy. Uvarím hustý puding. Do ešte horúceho zamiešam palmarín a nechám vyhladnúť na tanieri. Z vychladnutého pudingu stiahnem šupku. Niekedy ide ľahšie niekedy ťažšie ale oplatí sa to urobiť nie sú potom také hrudky v plnke.
  3. V miske vymiešam palmarín s cukrom do ktorého postupne pridám vychladnutý puding. Nakoniec pridám kakaový prášok a ešte premiešam.
  4. Na vychladnuté piškótové cesto natriem džem. Ja som dal z čiernych ríbezlí, pretože je výrazný. Asi dve tretiny plnky natriem na džemom potreté cesto.
  5. Okrúhle piškóty namáčam v rume a potom ich naukladám na plnku.
  6. Zvyšok plnky natriem na piškóty.
  7. Nakoniec celý výtvor posypem strúhanou čokoládou. No nabudúce budú posýpkou strúhané mandle.