Kačica na poľovnícky spôsob
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
20 minút príprava |
90-120 minút tepelná úprava |
Postup- Umytú a vyčistenú kačicu osolíme zvnútra i zvonku, okoreníme zázvorom a mletým korením. Vložíme ju do
pekáča, pridáme nakrájanú cibuľu, 5 zrniek borievky, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom, vložíme do rúry a pečieme. V priebehu pečenia podlievame podľa potreby vodou a polievame vypečenou šťavou.
- Keď začne mäknúť, pridáme vopred namočené huby a prilejeme víno. Upečenú kačicu vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prilejeme do nej smotanu, premiešame a ešte krátko povaríme.
- Potom kačicu rozdelíme na porcie a podávame s dusenými zemiakmi alebo knedľou a brusnicovým kompótom.
|