Pečená kačica

Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2 hodiny pri 180 °C. Naporciujeme.
  2. Karamelizovaná kapusta: Na oleji rozpustíme cukor do karamelu a pridáme nakrájanú cibuľu, opečieme a pridáme nakrájanú kapustu. Zalejeme vínom, pomarančovou šťavou a ochutíme. Varíme bez pokrievky až do odparenia tekutiny.
  3. Žemľová knedľa: Nakrájané žemle pokropíme mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtok, soľ a korenie. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, orechy a slaninu. Vmiešame vyšľahaný bielok a v potravinovej fólii vyformujeme knedle. Varíme na pare asi 15 minút podľa veľkosti.
  4. V omáčke demi glace necháme vyvariť šalviu a zjemníme maslom. Podávame k pečenej kačke s kapustou a žemľovou knedľou.