Jojo fánky (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Piekla som na svoje narodky, boli fajné mäkkučké nepresladené :))

6
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom si vymiešame do peny, pridáme 220 g hladkej múky a salajku.
  2. Prikryjeme a necháme odležať pri izbovej teplote do druhého dňa.
  3. Druhý deň si primiešame zvyšok múky a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
  4. Rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme menšie kolieska
  5. Poukladáme na plech a upečieme. Pozor na intenzívnu vôňu pri pečení kvôli salajke :))
  6. Z mlieka, žĺtkov, vanilkových cukrov a múky si uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne po lyžiciach primiešame vychladnutú kašu.
  7. Vychladnuté fánky si rozkrojíme na polovicu, potrieme krémom a namočíme do čokolády.
  8. Necháme odstáť do druhého dňa - krásne nám zmäknú. Príprava je trošku dlhšia, ale vyskúšajte, stojí to za to :)))))))