Jojo fánky (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Piekla som na svoje narodky, boli fajné mäkkučké nepresladené :))
6 porcií |
90 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Vajcia s cukrom si vymiešame do peny, pridáme 220 g hladkej múky a salajku.
- Prikryjeme a necháme odležať pri izbovej teplote do druhého dňa.
- Druhý deň si primiešame zvyšok múky a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
- Rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme menšie kolieska
- Poukladáme na plech a upečieme. Pozor na intenzívnu vôňu pri pečení kvôli salajke :))
- Z mlieka, žĺtkov, vanilkových cukrov a múky si uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne po lyžiciach primiešame vychladnutú kašu.
- Vychladnuté fánky si rozkrojíme na polovicu, potrieme krémom a namočíme do čokolády.
- Necháme odstáť do druhého dňa - krásne nám zmäknú. Príprava je trošku dlhšia, ale vyskúšajte, stojí to za to :)))))))