teplý šalát
Jesenný teplý šalát s pečenou červenou repou
Autor receptu: redakcia
Teplý šalát s pečenou červenou repou vynikajúco chutí s akýmkoľvek lahodným mäkkým syrom*, napríklad s mozzarellou, kozím camembertom či so syrom Zlato.
4 porcie |
10 minút príprava |
30+30 minút tepelná úprava |
Postup
- Neošúpanú červenú repu varíme vo vode asi 30 minút. Potom ju ošúpeme.
- V miske zmiešame nasekaný tymian, balzamikový ocot, olej, med a primiešame na mesiačiky nakrájanú predvarenú červenú repu. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.
- V menšej panvici nasucho opečieme tekvicové semienka.
- Šalátové lístky umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a naaranžujeme na taniere. Na ne poukladáme upečenú červenú repu, rozdrobíme čerstvý kozí syr, posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou a opraženými tekvicovými semienkami. Podľa chuti osolíme, okoreníme
a môžeme ešte poliať olivovým olejom.