Kuracie karí

Jemne pikantné kuracie karí

Autor receptu: siuuu

Ako som už v minulosti spomínala, veľmi rada skúšam nové chute z rôznych častí sveta. Karí patrí medzi naše obľúbené recepty.* Inšpirovala som sa receptom z Varechy na karí krevety, od @jedlik (https://varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-thajske- kari-krevety/26167-recept.html), ktorý som jemne prispôsobila možnostiam obchodov v našom okolí - zamenila som krevety za kuracie mäsko - a bolo to výborné.

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozohriatej panvici som na oleji orestovala pokrájany strúčik cesnaku, nastrúhaný čerstvý zázvor, pridala som karí pastu, po chvíli kokosové mlieko, rybaciu omáčku, hnedý cukor, limetkovú kôru, pokrájané kuracie mäso a nechala som bublať pokiaľ nebolo mäso mäkké.
  2. Nakoniec som pridala kúsok chilli papričky a bazalkové listy. Ako príloha mi asi najviac sedí ryža, ja som mala uvarenú čiernu celozrnnú taliansku ryžu tak som použila tú, ale pokojne aj klasická biela a aj chrumkavá bagetka, čerstvý chlebík alebo indické placky by mohli byť super.
  3. Toto je verzia s krevetami z minulosti - rovnako výborná. U nás sa dajú zohnať iba predvarené mrazené krevety, ale tieto sú super, stačí ich v omáčke prehriať iba 2-3 minúty.