Jemné broskyňové rezy

Autor receptu: zuzannap

Nevedela som aký koláčik na nedeľu,tak som vymyslela takýto :) ,je jednoduchý,jemný a prudko jedlí.

25
porcií
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Cesto:žľtka vymiešame s oboma cukrami,postupne na striedačku vmiešavame múku s pr.do pečiva a olej s vodou,nakoniec z ľahka vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkou so štipkou soli.Dáme na plech vyložený papierom alebo vymastený a vysypaný a upečieme,každá rúra pečie inak,tak to treba prispôsobiť. Krém:briskyne zlejeme,pudingy,šľahačku a 2,5dcl šťavy z broskýň vyšľaháme,broskyne nakrájame a odložíme si pár plátko bokom,tie použijeme na ozdobu,ja som to si vyrátala na 25plátkov.ostatné nadrobno nakrájame alebo rozmixujeme,zmiešame ich s ochuteným tvarohom a túto zmes zmiešame so šľahačkovo-podingovou masou. Vychladnutý korpus som obátila,siahla papier a "kôrku" z biskvitu,so šťavou ,ktorá mi ostala som ho ponatierala a natrela eom krém a poukladala broskyne,dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Pripravíme želatínu podľa návodu,kým chladne som si "obalila"koláčik alobalom,keďže koláč je menší ako plech a aby mi nestekala želatína po bobokoch-držala pekne ne koláči.
  3. Necháme stuhnúť,krájame podľa broskýň na rezy,koláčik je najlepší na druhý deň.