Jemná vajíčkovo-šunková nátierka (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako podklad na obložené chlebíčky, ktoré obkladám surovinami použitými v nátierke alebo ju používam ako podklad na chlieb obložený rôznou čerstvou zeleninou. Je vhodná na plnenie vajec, paprikových luskov, paradajok, paštičiek, šunkových a syrových roliek, na jednohubky. Výborne sa hodí ako pohostenie pre návštevu alebo ako raňajky či studená večera.
10 minút príprava |
11 minút na 100 °C |
Postup
- Vajcia som dala variť do studenej vody s trochou octa, aby nepraskla škrupina. Varila som ich 11 minút na tvrdo. Nechala som ich po natlčení vychladnúť v studenej vode s trochou soli, aby sa dali dobre a ľahko olúpať.
- Vychladnuté vajcia som olúpala.
- Pripravila som si potrebné suroviny.
- Do misy som na jemnom strúhadle nastrúhala vajcia,
- šunku - ja som mala údené pliecko,
- a kyslú uhorku.
- Pridala som pokrájanú jarnú cibuľku,
- Perlu,
- horčicu a...
- ...kyslú smotanu a soľ.
- Zmes som okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
- Priliala som nálev z kyslých uhoriek a celé som poriadne premiešala.
- Vajíčkovo-šunkovú nátierku som naniesla pomocou vidličky na krajce čerstvo upečeného chleba, obložila som ju mesiačikom paradajky, kolieskami zeleninovej papriky, byľkou petržlenovej vňate, pokrájanou vňaťou jarnej cibuľky a podávala som. Chlieb bol ešte teplý, zle sa mi krájal.