Jelenie závitky so šípkovou omáčkou

Autor receptu: gittka

ako obmenu môžeme použit aj hovädzie mäso

6
porcií
40 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Postup

  1. mäso nakrájame na rezne,rozklepeme a potrieme korením.necháme odležat 1-2dni.
  2. potom každý plát potrieme roztlačeným cesnakom,priložíme slaninu,mierne osolíme a stočíme do závitku.závitky prudko opečieme a dáme do pekáča.pomastíme,podlejeme vodou a dáme prikryté alobalom piect do trúby(1,5-2hod.)potom odokryjeme a necháme dopiect.
  3. šípková omáčka: korenovú zeleninu ako na sviečkovú orestujeme a dusíme do mäkka.pridáme korenie na divinu,velkú lyžicu šípkového džemu a varíme.rozmixujeme a pridáme smotanu.omáčku dochutíme. podávame s knedlou.dobrú chut