Jelenie závitky so šípkovou omáčkou
Autor receptu: gittka
ako obmenu môžeme použit aj hovädzie mäso
6 porcií |
40 minút príprava |
120 minút na 200 °C |
Postup
- mäso nakrájame na rezne,rozklepeme a potrieme korením.necháme odležat 1-2dni.
- potom každý plát potrieme roztlačeným cesnakom,priložíme slaninu,mierne osolíme a stočíme do závitku.závitky prudko opečieme a dáme do pekáča.pomastíme,podlejeme vodou a dáme prikryté alobalom piect do trúby(1,5-2hod.)potom odokryjeme a necháme dopiect.
- šípková omáčka:
korenovú zeleninu ako na sviečkovú orestujeme a dusíme do mäkka.pridáme korenie na divinu,velkú lyžicu šípkového džemu a varíme.rozmixujeme a pridáme smotanu.omáčku dochutíme.
podávame s knedlou.dobrú chut