Jelenie steaky vo figovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
na 40 °C

Postup

  1. Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme aj 10 g masla. 2 figy rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu. Víno, dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omáčku ním zahustíme. Hotovú omáčku dochutíme škoricou a kardamonom. Každý steak stočíme do rolády, obalíme plátkom slaniny a zopneme špáradlom.
  2. Na zvyšnom masle závitky opekáme zo všetkých strán asi 8 minút. Opečené podľa chuti osolíme a okoreníme. Uvarený kel scedíme a necháme odkvapkať. Poslednú figu nakrájame na kocky. Opečené steaky rozdelíme na taniere, obložíme ružičkovým kelom, podlejeme omáčkou a ozdobíme kockami figy.
  3. Podávame so zemiakovými kroketami.