Jelenie steaky vo figovej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút na 40 °C |
Postup- Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme aj 10 g masla. 2 figy rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu. Víno, dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omáčku ním zahustíme. Hotovú omáčku dochutíme škoricou a kardamonom. Každý steak stočíme do rolády, obalíme plátkom slaniny a zopneme špáradlom.
- Na zvyšnom masle závitky opekáme zo všetkých strán asi 8 minút. Opečené podľa chuti osolíme a okoreníme. Uvarený kel scedíme a necháme odkvapkať. Poslednú figu nakrájame na kocky. Opečené steaky rozdelíme na taniere, obložíme ružičkovým kelom, podlejeme omáčkou a ozdobíme kockami figy.
- Podávame so zemiakovými kroketami.
|