Zapekaná ryža
Jednoduché zapečené „sushi“
Autor receptu: ryzasos
Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou
prípravou?* Poďte si to zjednodušiť a skúste moje jednoduché zapečené “sushi”, ktoré svojou chuťou pripomína klasické sushi, a
dokonca si ho takto viete vychutnať v teplej verzii. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
4 porcie |
15 minút príprava |
35 minút na 185 °C |
Postup
- Ryžu zľahka premyjeme pod tečúcou vodou.
- Na spodok zapekacej misy položíme 2 plátky morských rias.
- Vysypeme na ne premytú ryžu a zalejeme ju s 500 ml vody, do ktorej sme pridali ryžový ocot a soľ.
- Na túto vrstvu poukladáme kúsky čerstvého lososa, edamame bôby a ak chceme, extra natrhané morské riasy.
- Takto pripravenú misu dáme piecť na 35 minút pri 180 stupňoch na režime horný + spodný ohrev. Dĺžku pečenia môžete mierne prispôsobiť ak uvidíte, že ryža ešte nevstrebala všetku vodu.
- V malej miske si zmiešame suroviny na omáčku.
- Upečené “sushi” polejeme hotovou omáčkou a na záver posypeme sezamom. Odporúčam jedlo podávať teplé.