Jednoduché chlebové bochníky (fotorecept)

Autor receptu: iva63

Tieto jednoduché chlebové bochníky majú rovnaký pracovný postup ako domáci nemiesený chlebík, ktorý sem pridala tetrisss... ja som v recepte použila tri druhy múk a pridala som aj rascu drvenú...posúchy som piekla voľne na plechu nie vo forme. Večer si cesto pripravíne a necháme kysnúť prikryté do druhého dňa... Hotové bochníky sú veľmi mäkké, vzdušné a vláčne!

4
porcie
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. sypké suroviny dáme do misky, premiešame a zalejeme vodou...všetko spolu vareškou premiešame, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme celú noc v teple kysnúť
  2. na druhý deň, po 14 hodinách kysnutia, cesto vyklopíme na dobre pomúčenú dosku...rozdelíme nožom na 4 rovnaké diely...každý diel pár krát prehodíme z ľava do prava a vytvoríme bochník...stále máme dosku dostatočne pomúčenú...(postup som nefotila, robila som tak rýchlo, že som na to zabudla)
  3. bochníky preložíme na plech, vyložený papierom na pečenie a necháme voľne neprikryté kysnúť v teple asi hodinu...vrch bochníkov nepotierame
  4. chlebové bochn pečieme v dobre vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 25 minút (čas aj výška teploty je iba informatívny údaj) ...ja som ich piekla 25 minút...neboli veľmi vysoké, nakoľko bolo cesto redšie, tak sa pekne rozlialo po plechu...ten čas im stačil na to, aby boli dôkladne prepečené
  5. upečené bochníky necháme vychladnúť na mriežke
  6. vychladnuté nakrájame na krajíčky
  7. sú veľmi ľahučké, nadýchané
  8. prajem dobrú chuť!