Jednoduchá kráľovská torta

Autor receptu: holubica1112

U nás doma ho radi pripravujeme k narodeninovým oslavám.

10
porcií
100 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo 4 vajec si klasický oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme 4 PL kryštálového cukru, potom žĺtky, múku, vodu, olej, kypriaci prášok, a až nakoniec zamiešame celý mak. Pečieme na okrúhlej forme, vyloženej papierom, pri 180 stupňoch, ja vo svojej staršej rúre cca asi 15 minút. Po upečení a vychladnutí korpus prerežeme na 2 časti. Kým chladne korpus môžeme si pozliepať detské piškóty džemom.
  2. 1 liter rastlinnej šľahačky vyšľaháme zamiešame do nej cukor, potom kakao, kto chce môže pridať aj 1 čokoládový jogurt.
  3. Takže plníme takto: 1 rozpolený plát potrieme džemom ( voľba džemu je na každom podľa chuti, ale preferujem domáci z červenej ríbezle ) potrieme pripravenou plnkou, na ktorú poukladáme piškótky, ktoré sme si pred tým zlepili džemom a teraz ich namočíme do sirupu ( ja používam marhuľový či ananásový ) a pokryjeme nimi plnku, trochu ich treba zatlačiť a ich povrch opäť potrieme plnkou, a skôr ako priložíme plát potrieme ho džemom a prikryjeme, zvyšnou plnkou pokryjeme celú tortu. Na ozdobu môžeme použiť polomáčané sušienky, ako aj trochu nastrúhanej čokolády i hrozno. Môžme ozdobiť bielou šľahačkou. Dobre je nechať tortu nechať odstáť v chladničke aspoň 3 hodiny.