Jednoduchá domáca pizza
Autor receptu: slavkabis
Odkedy robievam podľa tohto receptu domácu pizzu, je pravidelne u nás tanieri :)
8 porcií |
1,5 minút príprava |
15-20 minút na 170 °C |
Postup
- Z teplej vody, droždia, cukru a trochou múky si urobíme kvások.
Po cca 15 min. pridáme ostatné ingrediencie, zamiešame varechou a necháme 10 minút odstáť. Tento postup kde najprv kysnuté cesto premiešam varechou, spojím hladké a sypké suroviny, sa mi niekoľkokrát osvedčil (aj pri kysnutých koláčoch, parených knedlí a pod.). Neviem prečo, ale cesto sa potom lepšie miesi
- Cesto necháme kysnúť cez hodinku. Vyklopíme si ho na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve menšie časti. Každú časť si postupne rozvaľkáme, potrieme paradajkovou omáčkou (ja používam z talianska), poukladáme slaninku, nakrájané olivy, rozbijeme vajíčko do stredu a posypeme syrom. Dáme piecť na 170 stupňov cca 15-20 minút.
Ja som ju piekla aby bolo vajíčko úplne upečené kvôli synčekovi.
- Druhú časť si môžeme urobiť trebárs ako klasika - šunka, syr a kukurica :)
Dobrú chuť