Jazýček vo vínnej omáčke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčový jazyk varíme do mäkka vo vode s cibuľou, koreňovou zeleninou, bobkovým listom a novým korením. Uvarený jazyk očistíme (ošúpeme) a nakrájame.
- Na omáčku nakrájame šalotku a šampiňóny na jemno. Červené a portské víno dáme do hrnca a pridáme tymian, šalotku a šampiňóny. Zvaríme na sirupovitú tekutinu. Prepasírujeme cez sitko do kastrólika. Pridáme ľadovo vychladené maslo a vyšľaháme hustú omáčku. Hotovú omáčku osolíme a osladíme.
- Parmezánové halušky: Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle. V mlieku
necháme napučať krupicu, pridáme vajce, parmezán, osolíme a okoreníme. Cesto upravíme na požadovanú hustotu, nemá však byť príliš husté. Halušky tvarujeme
pomocou dvoch polievkových lyžíc a uvaríme ich vo vriacej osolenej vode.
|