Jarné rolky
Jarné rolky
Autor receptu: redakcia
Postup- Kapiu, uhorky, kapustu, mrkvu,
cuketu nakrájame na pásiky (julienne).
- Do teplej vody namočíme ryžové vermicelli. Po 10 minútach ich vyberieme, namočíme do vriacej osolenej vody,
vyberieme a schladíme. Vermicelli sú cestoviny podobné
špagetám. V anglicky hovoriacich
regiónoch sú zvyčajne tenšie ako
špagety, zatiaľ čo v Taliansku sú
hrubšie. Termín vermicelli sa tiež
používa na označenie rôznych druhov
tenkých rezancov z Ázie.
- Do teplej vody namočíme ryžový
papier, necháme ho tam, kým bude
mäkký. Potom doň zarolujeme ryžové
cestoviny a julienne pásiky zeleniny.
Zeleninu ukladáme vrstvu po vrstve.
- Dozdobíme opraženým sezamom, podávame s hoi sin omáčkou.
|