Jarné rolky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Ryžový „papier" namočíme do teplej vody, aby zmäkol. Huby šitake zalejeme v mise vriacou vodou a necháme napučať. Bambusové výhonky necháme odkvapkať na site. Mladé cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na 5 cm rezančeky. Čínsku kapustu očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké pásiky. Kuracie prsia nakrájame na rezančeky.
  2. Na panvici rozpálime 2 PL oleja, za stáleho miešania na ňom opečieme kuracie rezančeky a vyberieme. Na tom istom oleji opečieme mladú cibuľku, čínsku kapustu, huby a bambusové výhonky. Vmiešame ryžové víno, solamyl a sójovú omáčku. Pridáme mäso a dusíme spolu do vyvarenia tekutiny.
  3. Kúsok od okraja dáme na každý ryžový papier 1 PL plnky, plnku prekryjeme papierom a stočíme až do polovice. Prehneme pravý i ľavý okraj papiera a dovinieme až do konca. V panvici rozpálime arašidový olej a rolky v ňom opekáme z každej strany 4 minúty. Po upečení ich osušíme na savom papieri. Podávame so zvyškom sójovej omáčky alebo sladkoostrou čili omáčkou.
  4. NÁŠ TIP: Môžeme použiť aj lístkové alebo štrúdľové cesto. Plnku do jarných roliek môžeme obmieňať podľa chuti, napríklad, zeleninovú alebo krevetovú.