Jarné kuriatka na lúke (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Pridávam ako veselú jarnú inšpiráciu na plnené vajcia, ktoré môžu obohatiť milé pohostenie. Len tak pre radosť niekomu, koho máte radi.

3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia som uvarila na tvrdo vo vode s malým prídavkom octu, aby nepraskli pri varení - 11 minút.
  2. Uvarené vajcia som olúpala.
  3. Skrojila som ich na oboch koncoch, aby pekne sedeli a opatrne som vydlabala žltka do misky. Dostala som 3 súdky na plnenie, tri hlbšie misky na plnenie - to budú kvety a tri väčšie čisté hladké misky, ktoré poslúžia ako klobúčiky.
  4. Do misky so žltkami na tvrdo som pridala maslo, horčicu a soľ.
  5. Všetko som spolu dôkladne vymiešala vidličkou a naplnila som žltkový krém do zdobičky na tortu.
  6. Nastriekala som žĺtkový krém do súdkov a do 3 hlbších misiek z vaječného bielka, 3 ploché misky som neplnila - to budú klobúčiky kuriatok. Do žĺtkovej hlavičky som nastrkala po 2 guličky celého čierneho korenia, to sú oči kuriatok.
  7. Mrkvu som rozkrojila na plátky, tie na dlhé šikmé zobáčiky.
  8. Zobáčiky z mrkvy som zasunula do žltkovej hlavičky.
  9. Misu som vyložila umytými a odkvapkanými listami ľadového šalátu. to bude lúka.
  10. Na lúku som položila kuriatka, ktoré majú na hlave klobúčiky z prázdnych misiek z vaječného bielka a okolo som položila kvety - naplnené misky žltkovým krémom a rozhodila som kúsky uvareného bielka.
  11. celkový pohľad - môžete podávať ako predjedlo s čerstvým pečivom, ale aj ako studenú večeru.
  12. pohľad zo šikma. je to také milé a chutné, nápadité rýchle a vtipné pohostenie, ak budete robiť pre viac osôb, nezabudnite znásobiť dávky surovín.