Jarné kuriatka na lúke (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pridávam ako veselú jarnú inšpiráciu na plnené vajcia, ktoré môžu obohatiť milé pohostenie.
Len tak pre radosť niekomu, koho máte radi.
Postup
- Vajcia som uvarila na tvrdo vo vode s malým prídavkom octu, aby nepraskli pri varení - 11 minút.
- Uvarené vajcia som olúpala.
- Skrojila som ich na oboch koncoch, aby pekne sedeli a opatrne som vydlabala žltka do misky. Dostala som 3 súdky na plnenie, tri hlbšie misky na plnenie - to budú kvety a tri väčšie čisté hladké misky, ktoré poslúžia ako klobúčiky.
- Do misky so žltkami na tvrdo som pridala maslo, horčicu a soľ.
- Všetko som spolu dôkladne vymiešala vidličkou a naplnila som žltkový krém do zdobičky na tortu.
- Nastriekala som žĺtkový krém do súdkov a do 3 hlbších misiek z vaječného bielka, 3 ploché misky som neplnila - to budú klobúčiky kuriatok. Do žĺtkovej hlavičky som nastrkala po 2 guličky celého čierneho korenia, to sú oči kuriatok.
- Mrkvu som rozkrojila na plátky, tie na dlhé šikmé zobáčiky.
- Zobáčiky z mrkvy som zasunula do žltkovej hlavičky.
- Misu som vyložila umytými a odkvapkanými listami ľadového šalátu. to bude lúka.
- Na lúku som položila kuriatka, ktoré majú na hlave klobúčiky z prázdnych misiek z vaječného bielka a okolo som položila kvety - naplnené misky žltkovým krémom a rozhodila som kúsky uvareného bielka.
- celkový pohľad - môžete podávať ako predjedlo s čerstvým pečivom, ale aj ako studenú večeru.
- pohľad zo šikma. je to také milé a chutné, nápadité rýchle a vtipné pohostenie, ak budete robiť pre viac osôb, nezabudnite znásobiť dávky surovín.