Jarné cestoviny so špargľou
Autor receptu: vcielka22
Sezóna začala, tak pridávam moje rýchle a chutné cestoviny pre milovníkov špargle.
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si variť cestoviny do osolenej vody.
- Špargľu očistíme škrabkou cca od polovice, spodnú drevnatú časť odrežeme. (Nešetrite odstrániť celú drevnatú časť, tá varením nezmäkne a može pokaziť celú vašu snahu.) Nakrájame na kúsky cca 5cm a dáme na 3min variť do vriacej osolenej vody a scedíme. (Môžme do vody kde sa varila špargľa vhodiť drevnaté časti, ktoré sme predtým odstránili, a urobit si vývar na zeleninovú polievku.)
- Na olivovom oleji si zľahka prehrejeme mladú zelenú cibuľku, pridáme prepolené umyté cherry paradajky, osolíme, okoreníme a na strednom plameni restujeme 3min. Pridáme scedenú špargľu a prehrievame spolu 1-2min. Odstavíme, vmiešame maslo z chladničky a so šťavou čo pustili paradajky sa nám vytvorí "omáčka". Cestoviny vyberieme z vody, nepremývame, nemusia byť úplne odkvapkané a pridáme do panvice. Premiešame a podávame. Môžme zľahka posypať parmazánom.
Dobrú chuť.