Jarné cestoviny so špargľou

Autor receptu: vcielka22

Sezóna začala, tak pridávam moje rýchle a chutné cestoviny pre milovníkov špargle.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme si variť cestoviny do osolenej vody.
  2. Špargľu očistíme škrabkou cca od polovice, spodnú drevnatú časť odrežeme. (Nešetrite odstrániť celú drevnatú časť, tá varením nezmäkne a može pokaziť celú vašu snahu.) Nakrájame na kúsky cca 5cm a dáme na 3min variť do vriacej osolenej vody a scedíme. (Môžme do vody kde sa varila špargľa vhodiť drevnaté časti, ktoré sme predtým odstránili, a urobit si vývar na zeleninovú polievku.)
  3. Na olivovom oleji si zľahka prehrejeme mladú zelenú cibuľku, pridáme prepolené umyté cherry paradajky, osolíme, okoreníme a na strednom plameni restujeme 3min. Pridáme scedenú špargľu a prehrievame spolu 1-2min. Odstavíme, vmiešame maslo z chladničky a so šťavou čo pustili paradajky sa nám vytvorí "omáčka". Cestoviny vyberieme z vody, nepremývame, nemusia byť úplne odkvapkané a pridáme do panvice. Premiešame a podávame. Môžme zľahka posypať parmazánom. Dobrú chuť.