Jarná šumienkovo-kivová torta
Autor receptu: anija1926
Keďže nemám rada tvaroh, musela som si pospájať viac receptov dokopy a vzniklo mi
niečo naozaj osviežujúce.
16 porcií |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Bielka si vyšľaháme do tuhého snehu. Ďalej si vyšľaháme žĺtka s cukrom dopenista. Pridáme olej, vodu a polohrubú muku s práškom do pečiva. Keď toto všetko budeme mať vyšľahané pridáme sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta.
- Po vychladnutí korpusu si spravíme náplň. Vyšľaháme si šľahačku v osobitnej miske. V druhej miske si vyšľaháme práškový cukor s kyslou smotanou. Šľahačku jemne vmiešame do masy práškového cukru a kyslej smotany. Celú túto zmes dáme na vychladnutý korpus. A dáme do chladničky aby to stuhlo.
- Po 1 - 2 hodinách poukladáme nakrájané kivi (hrúbka ľubovoľná).
Ozdobu si spravíme tak, že zlatý klas, vodu a cukor dáme prevariť na šporák. Keď začne vrieť, dáme nabok a pomaly prisypávame šumienku. Šumienku dávame podľa chuti. Môže sa dať hrniec s polevou do vodného kúpeľa, ale ja som ju občas premiešala a na koláč dávala letnú. Celú tortu je potrebné dať na pár hodín do chladničky. Tortová forma veľkosti 26 -27 cm.