Jánošíkova omeleta

Autor receptu: skela

Chutna večera za pár minút.

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Surove zemiaky osupeme a nastruhame na hrubo. Rozohrejeme trochu oleja na panvici.
  2. Nastruhane zemiaky rozhrnieme na panvicu, zlahka pritlacime a bez osolenia smazime. Osolenim by zmakli.
  3. Obratime, polozime hrubsie platky tvrdého syra, zalejeme osolenym, rozslahanym vajickom a smazime, kým zemiaky nebudú zlatiste.
  4. Otocime, chvíľu posmazime, aby sa vajicko zrazilo a syr roztopil. Prelozime na tanier, pridame niečo "zelene a červené" a podavame. Moja omeleta bola len pre mna, ale kľudne sa dá urobiť aj pre 4 osoby naraz - jednoducho dáme všetkého viac na veľkú panvicu.