Jánošíkova omeleta
Autor receptu: skela
Chutna večera za pár minút.
1 porcia |
5 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Surove zemiaky osupeme a nastruhame na hrubo. Rozohrejeme trochu oleja na panvici.
- Nastruhane zemiaky rozhrnieme na panvicu, zlahka pritlacime a bez osolenia smazime. Osolenim by zmakli.
- Obratime, polozime hrubsie platky tvrdého syra, zalejeme osolenym, rozslahanym vajickom a smazime, kým zemiaky nebudú zlatiste.
- Otocime, chvíľu posmazime, aby sa vajicko zrazilo a syr roztopil. Prelozime na tanier, pridame niečo "zelene a červené" a podavame.
Moja omeleta bola len pre mna, ale kľudne sa dá urobiť aj pre 4 osoby naraz - jednoducho dáme všetkého viac na veľkú panvicu.