Jahodový koláč so želatínou
Autor receptu: ajka1812
Toto je najobľúbenejší koláčik môjho miláčika, kombinujem ho s rôznym ovocím, ale
najlepší je s jahodami, marhuľami a kiwi. Dobrú chuť
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- 5 žĺtkov si vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto.
- Pridáme vodu a olej a poriadne premiešame.
- Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva .
- Nakoniec zľahka vmiešame sneh z piatich bielkov. Pečieme približne pol hodinku, treba sa pozrieť akú má farbu, ale neotvárajte rúru počas pečenia aby cesto nespľaslo.
- Piškótové cesto vyzerá takto ked je hotové.
- Hotové piškótové cesto natrieme džemom (najlepšie jahodovým), poukladáme naňho jahody prerezané na polky. Zlejeme šťavu z jahôd a dolejeme sirupom do pol litra, z pripravenej šťavy uvaríme so zlatým klasom želatínu na spôsob akoby ste varili klasický puding. Ked želatína začne vrieť odstavíme ju zo sporáka a koláčik zalejeme. Necháme ho stuhnúť a podávame. Brúúú chuť