Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nad parou rozpustíme čokoládu, želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame crème fresh s vanilkou v kastróle pri nízkej teplote. Pridáme želatínu a odstavíme. Ďalej zmiešame s bielou čokoládou a mierne vyšľahanou šľahačkou. Necháme stuhnúť.
  2. Čokoláda „aero“: Rozpustenú čokoládu nahrejeme na 50 °C, vmiešame olivový olej, zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky a pridáme 3 bombičky. Vystriekame do gastro nádoby, vložíme ju do vákuovacieho stroja a vákuujeme, až kým nezdvojnásobí svoj objem. Všetko dáme zamraziť, hotové lámeme na malé kúsky.
  3. Želé: Želatínu necháme napučať v ľadovej vode, jahody, vodu, cukor a balsamico rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko. Pridáme želatínu, nahrejeme tak, aby sa želatína rozpustila a vylejeme do pripravenej formy.
  4. Jahodová pena: Rozmixované jahody precedíme, aby sme ich zbavili jadierok, a zmiešame s ostatnými surovinami. Zmes nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky s 2 bombičkami. Vychladíme.
  5. Jahodový púder: Jahody nakrájame na tenké plátky a sušíme v rúre pri nízkej teplote. Po usušení rozmixujeme a zmiešame s maltodextrínom, čím vznikne „púder“.