Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Nad parou rozpustíme čokoládu, želatínu
necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame
crème fresh s vanilkou v kastróle pri nízkej teplote.
Pridáme želatínu a odstavíme. Ďalej zmiešame
s bielou čokoládou a mierne vyšľahanou
šľahačkou. Necháme stuhnúť.
- Čokoláda „aero“: Rozpustenú čokoládu
nahrejeme na 50 °C, vmiešame olivový olej, zmes
nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky a pridáme
3 bombičky. Vystriekame do gastro nádoby, vložíme
ju do vákuovacieho stroja a vákuujeme, až
kým nezdvojnásobí svoj objem. Všetko dáme
zamraziť, hotové lámeme na malé kúsky.
- Želé: Želatínu necháme napučať v ľadovej
vode, jahody, vodu, cukor a balsamico rozmixujeme
a precedíme cez jemné sitko. Pridáme želatínu,
nahrejeme tak, aby sa želatína rozpustila
a vylejeme do pripravenej formy.
- Jahodová pena: Rozmixované jahody precedíme,
aby sme ich zbavili jadierok, a zmiešame
s ostatnými surovinami. Zmes nalejeme do fľaše
na výrobu šľahačky s 2 bombičkami. Vychladíme.
- Jahodový púder: Jahody nakrájame na tenké
plátky a sušíme v rúre pri nízkej teplote. Po usušení
rozmixujeme a zmiešame s maltodextrínom,
čím vznikne „púder“.
|