Jahodová torta
Jahodovo-tvarohová torta
Autor receptu: mojaradost
Tvaroh milujeme a jahody tiež, takže nebolo o čom premýšľať. Upiekla som takúto
jednoduchú tortičku.
16 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, ďalej vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Upečieme v tortovej forme, priemer 24 cm, vymastenú a vysypanú múkou. Teplota 180 °C 25 minút. Vyskúšame špajdľou. Necháme vychladnúť.
- Plnka: Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom a trochou práškového cukru, pridáme tvaroh a premiešame. Jahody scedíme, pokrájame a primiešame k plnke. Časť si odložíme na zdobenie. Želatínu a stužovač 2v1 zmiešame s 3 polievkovými lyžicami cukru, vsypeme do 100 ml vody, ktorú sme nechali zovrieť, odstavíme a miešame do rozpustenia. Na výrobku je návod. Hneď ju prilejeme do pripravenej zmesi a dôkladne premiešame. Podľa chuti pridáme práškový cukor.
- Vychladnutý korpus vložíme naspäť do formy, ktorú sme vystlali potravinárskou fóliou. Pokropíme šťavou z kompótu a potrieme jahodovým lekvárom. Ja som použila svoj domáci. Natrieme plnku a odložíme do chladničky, kým nestuhne.
- Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu a ozdobíme tortu podľa vlastnej fantázie. Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť!