Jahodová torta

Jahodovo-tvarohová torta

Autor receptu: mojaradost

Tvaroh milujeme a jahody tiež, takže nebolo o čom premýšľať. Upiekla som takúto jednoduchú tortičku.

16
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, ďalej vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Upečieme v tortovej forme, priemer 24 cm, vymastenú a vysypanú múkou. Teplota 180 °C 25 minút. Vyskúšame špajdľou. Necháme vychladnúť.
  2. Plnka: Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom a trochou práškového cukru, pridáme tvaroh a premiešame. Jahody scedíme, pokrájame a primiešame k plnke. Časť si odložíme na zdobenie. Želatínu a stužovač 2v1 zmiešame s 3 polievkovými lyžicami cukru, vsypeme do 100 ml vody, ktorú sme nechali zovrieť, odstavíme a miešame do rozpustenia. Na výrobku je návod. Hneď ju prilejeme do pripravenej zmesi a dôkladne premiešame. Podľa chuti pridáme práškový cukor.
  3. Vychladnutý korpus vložíme naspäť do formy, ktorú sme vystlali potravinárskou fóliou. Pokropíme šťavou z kompótu a potrieme jahodovým lekvárom. Ja som použila svoj domáci. Natrieme plnku a odložíme do chladničky, kým nestuhne.
  4. Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu a ozdobíme tortu podľa vlastnej fantázie. Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť!