Jahodovo-šľahačkový zákusok
Autor receptu: adkas
Jednoducho povedane vyborny zakusok. Jednoduchy na pripravu a chutovo vyborny.
Jemnu piskotu pokryva jahodova plnka, ktora je velmi osviezujuca. Vsetko schovane
pod bielou prikryvkou zo slahacky. Zakusok skvele vyzera a rovnako skvele chuti.
Najlepsie dobre schladeny. z chladnicky. Recept mam od kolegyne a ona od.... atd.. atd.
..... :) Vrele doporucujem vyskusat .....
30 porcií |
60 + doba chladenia minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Zltky vyslahame do penista s krystalovym cukrom. Pridame olej, preslahame, pridame vodu, preslahame. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva.
- Bielka vyslahame so stipkou soli a opatrne vmiesame do zltkov.
- Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Plech vo velkosti 30x40 cm. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C cca 20 minut. Kontrola spajlou. Cesto nechame vychladnut.
- Jahody vylejeme z plechovky a popucime ich. Nemixujeme, mali by ostat aj trochu kusky. Vyborne posluzi pucitko na zemiaky. Odmeriame si 2 jahodove kompoty a doplnime sirupom alebo vodou na celkove mnozstvo 850 ml. Pridame zlate klasy, vanilkovy cukor, kryst. cukor ( mnozstvo cukru si prisposobte podla seba} , rozmiesame a uvarime hustu kasu. Za obcasneho premiesania nechame vychladnut.
- Vychladnutu kasu natrieme na piskotu a odlozime do chladnicky dobre schladit.
- Slahackovu smotanu vyslahame ( ja som pridala aj 1 PL praskoveho cukru) a natrieme na zakusok. Pokrajame na rezy ( kocky) a prip. mozeme ozdobit cerstvymi jahodami.
- Najlepsie chuti dobre schladeny z chladnicky : )