Jahodovo-šľahačkový zákusok

Autor receptu: adkas

Jednoducho povedane vyborny zakusok. Jednoduchy na pripravu a chutovo vyborny. Jemnu piskotu pokryva jahodova plnka, ktora je velmi osviezujuca. Vsetko schovane pod bielou prikryvkou zo slahacky. Zakusok skvele vyzera a rovnako skvele chuti. Najlepsie dobre schladeny. z chladnicky. Recept mam od kolegyne a ona od.... atd.. atd. ..... :) Vrele doporucujem vyskusat .....

30
porcií
60 + doba chladenia minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zltky vyslahame do penista s krystalovym cukrom. Pridame olej, preslahame, pridame vodu, preslahame. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva.
  2. Bielka vyslahame so stipkou soli a opatrne vmiesame do zltkov.
  3. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Plech vo velkosti 30x40 cm. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C cca 20 minut. Kontrola spajlou. Cesto nechame vychladnut.
  4. Jahody vylejeme z plechovky a popucime ich. Nemixujeme, mali by ostat aj trochu kusky. Vyborne posluzi pucitko na zemiaky. Odmeriame si 2 jahodove kompoty a doplnime sirupom alebo vodou na celkove mnozstvo 850 ml. Pridame zlate klasy, vanilkovy cukor, kryst. cukor ( mnozstvo cukru si prisposobte podla seba} , rozmiesame a uvarime hustu kasu. Za obcasneho premiesania nechame vychladnut.
  5. Vychladnutu kasu natrieme na piskotu a odlozime do chladnicky dobre schladit.
  6. Slahackovu smotanu vyslahame ( ja som pridala aj 1 PL praskoveho cukru) a natrieme na zakusok. Pokrajame na rezy ( kocky) a prip. mozeme ozdobit cerstvymi jahodami.
  7. Najlepsie chuti dobre schladeny z chladnicky : )