Jahodovo-rebarborový koláč bez múky
Autor receptu: bade
Rebarborová sezóna je už v plnom prúde a ak si neviete dať rady čo s ňou, tu je jeden
skvelý recept na jej využitie! Pozrite si náš blog, kde nájdete viac zdravých receptov!
http://foodmakesushigh.blogspot.sk/
15 minút príprava |
30-40 minút na 175 °C |
Postup
- Ako prvé si nachystáme rebarboru a jahody. Rebarboru umyjeme a zbavíme ju šupky. Očistenú rebarboru nakrájame na 0,5-1 centimetrové kúsky. Jahody umyjeme a nakrájame na kolieska.
- Do misy dáme vajcia, olej a med. Mixerom premiešame a pridáme všetky ostatné ingrediencie na cesto. Formu kde budeme koláč piecť vyložíme papierom. Do formy vylejeme cesto. Na vrch dáme nakrájanú rebarboru a jahody. My sme na ovocie dali ešte dve lyžičky medu, kedže rebarbora je kyslá. Pečieme v rúre na 175 stupňov 30-40 minút.
My sme na vrch po dopečení dali ešte jahody a mandlové lupienky.
Dobrú chuť!