Jahodové tartaletky
Jahodové tartaletky s mascarpone krémom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
10 minút na 180 °C |
Postup- Všetky ingrediencie na cesto spolu
vymiešame. Cesto necháme v chlade odpočívať aspoň hodinu. Potom ho vyvaľkáme na tenko a cestom vystelieme formičky na tartaletky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na
10 minút.
- Jahodový gél: Jahody s cukrom rozmixujeme, prevaríme s agarom aspoň 1 minútu a necháme
vychladnúť. Nalejeme do fľaše, z ktorej budeme gél servírovať.
- Krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do tuha a krém dáme vychladiť. Upečené vychladnuté tartaletky naplníme krémom.
- Po obvode krému dáme plátky jahôd.
- Do stredu krému nanesieme jahodový gél. Naplnené tartaletky necháme vychladiť.
|