Jahňacie žľazy s vajcami (fotorecept)

Autor receptu: majka5551

Sezóne chováme jahnence väčšinou baránkov a tento recept robím vždy keď majú potom a mäsko sa už iba tzv. rozrába. Každý prítomný sa napapá a pokračuje sa s plným bruškom...

6-8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Žľazy si očistíme od krvavých nití a poriadne umyjeme pod tečúcou vodou.
  2. Nakrájame na kocky asi 1x1 cm a dáme do cedníka a znova prepláchneme a necháme odkvapkať.
  3. Speníme si cibuľu na masti,
  4. cibuľu osolíme, okoreníme a pridáme žľazy. Po chvíľke žľazy pustia šťavu
  5. ktorú potrebujeme vydusiť... cca 15 min
  6. Keď šťavu zredukujeme stíšime sporák na minimum pridáme slepačie vajcia ktoré sme si vopred rozbili a jemne osolili.
  7. Snažíme sa robiť na miernom stupni aby sa vajcia nevysušili a dali sa natierať tesne pred ukončením pridáme trocha čerstvého majoránu . Prajem dobrú chuť