Jahňací chrbát s tekvicou a so šúľancami
Autor receptu: redakcia
Nie draho, pritom však chutne a pestro – tak varili liptovské babičky a my profesionáli v tom radi pokračujeme. Z tunajších surovín – syrov, zemiakov, zeleniny, rýb či jahňaciny – sa dá totiž vyčarovať aj zážitková gastronómia.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky a dáme piecť. Medzitým očistíme jahňací chrbát, osolíme ho, okoreníme a opečieme na panvici z každej strany, vyberieme a pečieme v rúre pri teplote 180 °C 4–5 minút.
- Upečenú tekvicu vyberieme, osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a maslo a vymixujeme na hladké pyré. Niekoľko upečených kociek si necháme na dekoráciu.
- Zemiaky uvaríme v šupke. Studené ich zomelieme na mlynčeku, pridáme vajcia, múku a soľ a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a tvarujeme šúľance, ktoré opečieme na masle.