Jägerschnitzel s hráškovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Vareškov tip
Originálny recept Escalope à la chasseur je z teľcieho mäsa, opraženého na masle. Omáčka môže byť aj paradajková.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z bravčového karé nakrájame steaky, osolíme, okoreníme a pečieme na oleji. Po dokončení vyberieme z panvice a do výpeku pridáme dubáky. Tie podusíme a zalejeme hovädzím vývarom.


  2. Potom vývar zahustíme a zjemníme smotanou. Zároveň pripravujeme hráškové pyré. Najskôr uvaríme zemiaky a sparíme hrášok. Zemiaky spoločne s hráškom rozmixujeme, pridáme maslo a mlieko.


  3. Bravčový steak podávame tak, že na tanieri ho prelejeme pripravenou dubákovou omáčkou. Pridáme hráškové pyré a ozdobíme plátkom pomaranča.