Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Pri rannej káve manžel pustil nejaký program o varení, kde americké dievčatá veľkosti niekoľkokrát XL chceli nachovať zdravším jedlom. Chlipkám kávu a počúvam : Ó bože, chcú nám dať nejakú zeleninu, už teraz mi je zle!!! Tak som prišla k tomuto receptu, ktorý ale môjmu uchu vôbec neznel zle. Tu je výsledok :)

4
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jačmenné krúpy premyjeme horúcou vodou a dáme variť do dvojnásobného množstva osolenej vody. Zeler očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do vody. Vody dajte len toľko, aby bol zakrytý
  2. Šampiňóny opečieme na masle do krásna, vodu zo zeleru zlejeme a odložíme, Z uvareného zeleru spravíme pyré a pridáme štipku muškátového orieška. K šampiňónom pridáme špenát a krátko ho necháme zavädnúť.
  3. Všetko spolu zmiešame, necháme prehriať, dolejeme vodu z uvareného zeleru, aby sme dosiahli krémovitosť, pridáme za lyžičku masla, postrúhaný parmezán a okoreníme.
  4. To je teda všetko, nepriatelia zeleru sa nemusia vôbec tomuto jedlu vyhýbať, nie je ho tam cítiť :) je to parádne, neviem ako to americké dievčatá prežili, ale mne chutilo :)