Jablkový zákusok

Jablkový zákusok s mascarpone a tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Šťavnatý zákusok, ktorý prekvapí chuťou. Prípravy sa netreba sa báť...

27
porcií
50-55 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka so štipkou soli vyšľaháme do peny, pridáme vanilínový a kryštálový cukor a vyšľaháme do penista. Striedavo pridáme olej a teplú vodu a zašľaháme. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a po častiach vmiešame do vaječného základu na menších otáčkach mixéra a nakoniec zľahka premiešame varechou.
  2. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na180-190 stupňov pečieme 20-25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  3. Suroviny na jablkovú plnku.
  4. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, dáme do misky a zalejeme vodou. Pridáme cukor, celú škoricu privedieme k varu a dusíme za občasného miešania 5-6 minút. Zlatý klas rozhabarkujeme v 250-300 ml džúsu a vlejeme k jablkám.
  5. Uvaríme hustú jablkovú plnku. Z plnky vyberieme celú škoricu a necháme trochu vychladnúť.
  6. Vychladnutý korpus prerežeme na dva pláty, odstránime papier na pečenie. Jednu časť korpusu vrátime na plech a pokvapkáme jablkovym džúsom.
  7. Rozotrieme pripravenú jablkovú plnku, uhladíme.
  8. Suroviny na prípravu mascarpone krému.
  9. Mascarpone, tvaroh jemný, kyslú smotanu (16-18 %), vanilkový a práškový cukor vymiešame spolu.
  10. Trochu krému rozotrieme na jablkovú plnku.
  11. Položíme druhú časť korpusu, pokvapkáme jablkovým džúsom, rozotrieme zbytok krému, uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
  12. Po stuhnutí krájame najlepšie horúcim nožom, ozdobíme podľa vlastnej fantázie a podávame. Dobrú chuť.