Jablkový páj
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť. Pridáme citrónovú šťavu, cukor, vanilkový struk a varíme až do zmäknutia asi 10 minút. Vanilkový struk vyberieme.
- Cesto: Múku s cukrom a so štipkou soli zmiešame, pridáme maslo a vajíčko. Zmes dôkladne spracujeme, až kým nevznikne hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme dve hodiny odstáť v chladničke.
- Okrúhlu formu vymastíme a vysypeme múkou. Cesto vyberieme z chladničky, rovnomerne roztlačíme po celej forme, popicháme vidličkou a polejeme jablčným pyré.
- Navrch poukladáme na tenko nakrájané očistené jablká, posypeme vanilkovým cukrom a potrieme tenkou vrstvou marhuľového džemu, aby jablká dostali zlatú farbu. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180°C.
|