Jablkový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Je obdobie dozrievania jablčok a preto že ich mám tento rok dostatok,upiekla som výborný zákusok.

10
porcií
50 minút
príprava
40+20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som začala robiť jablčka, lebo to vyžaduje viac času..jablčka som očistila,umyla, pokrájala na tenké plátky, pridala 100g. krištálového cukru a 1 lyžičku škorice, dala do rajnice na sporák a za stáleho miešania uvarila na hustú kašu...musí sa všetka tekutina odpariť...
  2. uvarenú kašu som nechala vychladiť.. varila sa 40 min za stáleho miešania...
  3. cesto:4 bielky som vymiešala na trdý sneh,pridala som cukor a soľ a miešala ďalej..pridala som do tvrdej hmoty, po malých dávkach vymiešané žltka a tiež po malých dávkach opatrne hladkú múku...potom roztopíme maslo , ale tak aby sa do cesta dostalo vlažné a v malých dávkach ho primiešavame opatrne do cesta..
  4. cesto som vyliala na plech vyložený pečiacou foliou, môže byť aj pečiaci papier...
  5. upečený koláč treba po malej chvíľke vyložiť na mriežku, aby sa chladil rovnomerne..
  6. uvarila som si krém: 3dl mlieka,2 dl vody zmiešam a pridám 2 balíčky vanilkového pudingu,100g. cukru a uvarila som hustú kašu...z 3 bielkov a 50 g.cukru som vyšlahala tvrdý sneh, ktorý som ešte za horúca, po malých dávkach vmiešavala opartne, aby sa nedolámal..
  7. Na vychladnutý koláč som natrela ako prvú, vrstvu jablkovej kaše..
  8. potom som na jablkovú kašu natrela krém...rovnomerne rozotrela po celej ploche koláča..
  9. Z o 4 dl smotany 2 vanilkových cukrov a 2 lyžíc cukru som vyšľahala šlahačkovú penu..natrela na koláč a dala do chladničky stuhnúť...
  10. hotovo....jablkový krémeš v reze.. vrch krémeša som jemne posypala škoricovým cukrom...prajem vám dobrú chuť..
  11. jemný,šťavnatý sladučký zákusok..