Jablkový deň a noc (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Trocha iný deň a noc,no veľmi chutní a šťavnatý.
32 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 180-200 °C |
Postup
- Najsamprv si očistíme jablká,hlboký plech vyložíme papierom a naň nastrúhame jablká na uhorkovom strúhadle.jablká podľa kyslosti môžme pocukrovať a taktiež posýpať škoricou.Potom maslo s cukrami vyšľaháme,pridáme žltky a ešte vyšľaháme do peny.
- Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práško,zamiešame a pridáme mlieko.Z bielkou vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do cesta.
- Polovicu cesta rozložíme po kôpkách na jablká a do druhej pridáme preosiaté kakao,zamiešame a a zasa po kôpkach rozložíme na celý plech.
- Cesto rozotrieme a upečieme.pečieme približne 20-25 min,na 200°C.
- Medzi tým si pripravíme želatinu tak,že si šumienku vysypeme do vody,necháme ju vyšumieť
- a pridáme zlatý klas. Podľa chutí môžme osladiť.Uvaríme.
- Ked je koláč upečený,prevratíme ho na druhý plech,papier stiahneme a necháme ho vychladiť.Na vychladený potom rozotrieme želatinu a necháme stuhnúť.
- Dobrú chuť.