Jablkovo-tvarohový á la krémeš

Autor receptu: mamamagda

Máme veľa jabĺčok, tak sa snažím ich dávať aj do koláčov. Doma chceli upiecť krémeš, tak som skúšala niečo nové a napodiv sa im to páčilo. Kombinovala som jablká, tvaroch a med. Jablká si môžete upraviť podľa seba, ako chcete veľkú vrstvu, ale treba potom pridať aj zlatý klas. Zákusok je šťavnatý a osviežujúci.

40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiešame a upečieme 2 pláty. Keď sa pečú pláty pripravíme si krém jablkový. Jablká ošúpeme zbavíme jadier a dáme variť s vodou, cukrom a škoricou. Keď sú uvarené popučíme na kašu, dochutíme citrónom a primiešame zlatý klas ktorý sme si vymiešali s vodou a prevaríme. Jablká vylejeme na jeden plát a dáme vychladiť.
  2. Pripravíme si krém 2. Šľahačku vyšľaháme s cukrom, pridáme tvaroch a nakoniec želatínový stužovač. (Ak chceme viac krému, tak to dáme dvojmo) Krém vylejeme na jablká a priložíme druhý plát, (ja si ho najskôr nakrájam na kocky) a posypeme práškovým cukrom.