Jablkovo-šľahačková torta (fotorecept)
Autor receptu: sneica
chcela som skusiť novy recept a nakoniec ostáva v najobľúbenejších...:)
8-10 porcií |
20 minút na 180 °C |
Postup
- vyšľaháme žltky s cukrom ,teplou vodou,vanilkou a 1/3 z množstva cukru do peny citrónovej farby...
- takisto vyšľaháme bielky s ostatkom cukru do tuha...
- zmiešame muku,škrob a prašok do pečiva
- vyšľahane žltka zmiešame s mukou a pridame bielka...vzniknuté cesto pomaličky premiešavame a hotové vylejeme do formy...
- jablka ošupeme,nakrájame a uvaríme na kašu....
- piškot je upečený,tak môžme ho po vychladnutí prerezať....
- dokončíme si dreň...(aj som mixovala) pridáme cukor,rum,vanilku,citrónovu kôru a po miernom ochladnutí 2 lyžice žel. rozpustenej vo vode...podľa návodu...ja som dala určite viac...
- spodnú časť piškótu som vložila zase do formy,pokvapkala som ju rumom a zaliala som dreňou... jemne som zatlačila vrchnú časť ktorú som taktiež pokvapkala rumom zo spodu...necháme stuhnúť...
- vyšľaháme šľahačku a celú tortu ňou natrieme...
- ešte nám ostávajú mandle...tie si dame na panvicu spolu s trochou masla a cukru a pražíme do zlatista...
- mandľami ozdobíme tortu po obvode...a zvyšne mandle pomelieme....ozdobíme vrch torty....
- a dame schladiť...
- a už nedočkavo čakáme na ochutnanie....
- tak ideme krájať dalej....DOBRÚ CHUŤ...:)