Jablkovo-šľahačková torta (fotorecept)

Autor receptu: sneica

chcela som skusiť novy recept a nakoniec ostáva v najobľúbenejších...:)

8-10
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. vyšľaháme žltky s cukrom ,teplou vodou,vanilkou a 1/3 z množstva cukru do peny citrónovej farby...
  2. takisto vyšľaháme bielky s ostatkom cukru do tuha...
  3. zmiešame muku,škrob a prašok do pečiva
  4. vyšľahane žltka zmiešame s mukou a pridame bielka...vzniknuté cesto pomaličky premiešavame a hotové vylejeme do formy...
  5. jablka ošupeme,nakrájame a uvaríme na kašu....
  6. piškot je upečený,tak môžme ho po vychladnutí prerezať....
  7. dokončíme si dreň...(aj som mixovala) pridáme cukor,rum,vanilku,citrónovu kôru a po miernom ochladnutí 2 lyžice žel. rozpustenej vo vode...podľa návodu...ja som dala určite viac...
  8. spodnú časť piškótu som vložila zase do formy,pokvapkala som ju rumom a zaliala som dreňou... jemne som zatlačila vrchnú časť ktorú som taktiež pokvapkala rumom zo spodu...necháme stuhnúť...
  9. vyšľaháme šľahačku a celú tortu ňou natrieme...
  10. ešte nám ostávajú mandle...tie si dame na panvicu spolu s trochou masla a cukru a pražíme do zlatista...
  11. mandľami ozdobíme tortu po obvode...a zvyšne mandle pomelieme....ozdobíme vrch torty....
  12. a dame schladiť...
  13. a už nedočkavo čakáme na ochutnanie....
  14. tak ideme krájať dalej....DOBRÚ CHUŤ...:)