Jablkové rezy so šľahačkou

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

24
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo alebo margarín. Vareškou ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
  2. Cesto rozvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie (30 x 40 cm).
  3. Na prípravu náplne olúpeme jablká, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
  4. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom do peny. Pridáme pudingový prášok a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku a sneh zľahka vmiešame do zmesi.
  5. Nastrúhané jablká rozložíme na cesto a potrieme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 ºC<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 25 minút
  6. Ešte teplý múčnik pocukrujeme. Vychladnutý krájame na rezy.