Jablkové rezy so šľahačkou
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
24 porcií |
35 minút príprava |
25 minút na 160-180 °C |
Postup- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo alebo margarín. Vareškou ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.
- Cesto rozvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie (30 x 40 cm).
- Na prípravu náplne olúpeme jablká, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame na hrubšom strúhadle.
- V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom do peny. Pridáme pudingový prášok a žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku a sneh zľahka vmiešame do zmesi.
- Nastrúhané jablká rozložíme na cesto a potrieme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 ºC<br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3<br />
Doba pečenia: asi 25 minút
- Ešte teplý múčnik pocukrujeme. Vychladnutý krájame na rezy.
|