Jablkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: silvia27

Osviežujúci jablkový zákusok ako z cukrárne, vhodný aj na slávnostné príležitosti.

16
porcií
90 minút
príprava
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Suchý plech s rozmermi 27 x 37 cm vyložíme alobalom. Jablká očistíme, postrúhame, vyžmýkame, zmiešame s vanilkovým cukrom a rozložíme ich na alobal.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme vlažnú vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Premiešame. Cesto rozotrieme na jablkovú hmotu a spolu upečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 35 min. Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Potom koláč opatrne prevrátime, vyklopíme a alobal odstránime.
  4. Pudingová plnka: Zo Zlatého klasu, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo s cukrom a spolu vymiešame.
  5. Na upečený koláč rozotrieme pudingovú plnku, vyšľahanú smotanu, posypeme postrúhanou čokoládou a odložíme do chladničky stuhnúť.