Jablková torta (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

8
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené a na kúsky pokrájané jablká dáme do hrnca, zalejeme 0,6 l vody, prisypeme cukor, vanilky, citr. šťavu a na miernom ohni varíme asi 15 min. V 0,1 l vody rozmiešame zlatý klas, pridáme k jablkám a spolu povaríme na hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť.
  2. Z múky, masla a soli vypracujeme cesto a necháme v chladničke 20 min odstáť.
  3. Vychladnuté cesto roztlačíme na dno a boky vymastenej tortovej formy.
  4. Na cesto dáme plnku /ja som dala aj zavárané jahody - pre farbu/ a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 min.
  5. Tortu vyberieme, posypeme ju /nastrúhané jablko zmiešame s cukrom, škoricou a krupicou/ a dopečieme.
  6. Necháme dobre vychladnúť, najlepšie cez noc v komore.