Jablková štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: babina49
V špajzi som našla jablká,ktoré potrebovali už "akútne" spracovať. Je nedeľa,na obed som prišla z práce,tak to istí jedine lístkové cesto...
Postup
- lístkové cesto som si dala na parapetnú dosku okna "rozmraziť" a zatiaľ som strúhala jablká a na suchej panvici opražila trochu strúhanky.
Cesto som prekrojila na polovicu, každú rozvaľkala,do 2/3 posypala opraženou strúhankou
- na tú strúhanku som rozsypala nastrúhané jablká a posypala škoricovým cukrom,ktorý som nemala ,tak som zmiešala vanilkový cukor so škoricou
- štrúdľu stočíme a dáme na vodou obliaty plech. Nemastí sa plech! Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajcom.
- Tí,ktorí vajcia kupujú tak ako ja,nemusia ničím potierať,len to šupnú do rúry a keď štrúdľu vyberiem,tak ju potriem olejom,aby trošku zmäkla a nelámala sa pri krájaní.
- posypeme práškovým cukrom
- Vydržala asi tak hodinu-už nemáme nič,deti zjedli všetko