Jablková štrúdľa - bezlepková

Autor receptu: ada2

Nie je to klasické lístkové cesto, ale z bezlepkovej múky je tento koláčik veľmi dobrý.

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Múku, Heru, jedno vajce, trochu octu, soľ dáme do misky a ručne všetko miešame. Najskôr sa cesto bude ťažko spájať, ale nakoniec sa vám spojí.
  2. Dáme odpočinúť na 20 minút do chladničky. Zatiaľ si nastrúhame jablká.
  3. Rozdelíme si cesto na dve polovice, rozvaľkáme ho a naplníme strúhanými jablkami, posypeme kryštálovým a škoricovým cukrom, navrch nasypeme ešte trochu kukuričnej strúhanky, aby vypila šťavu z jabĺk. Zavinieme, dáme veľmi opatrne na plech s papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a pečieme asi 25 minút. Cesto točte veľmi opatrne, aby sa neroztrhalo.