Intercontinental rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept som dostala mailom. Je to bielkové cesto s arašidami. Žĺtky s cukrom idú do krému, ktorý sa presýpa hrozienkami. Podľa mňa sa mohol pokojne volať: Bielkovo-arašidové rezy s hrozienkami.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10/1x15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Deň vopred som si namočila 2 balíky hrozienka do koňaku. Je to z toho dôvodu, aby boli mäkké a nedávali odpor pri konečnom krájaní zákuska.
  2. Aj arašidy som si pripravila. Časť som strúhala nožom a časť som mlela.
  3. Môžete si upiecť cesto z 12 bielkov a potom ho rozvážiť a upiecť. Nerada si pridávam robotu naviac s umývaním riadu, tak som si to radšej rozdelila. Vajíčka som rozbila. Bielky som dávala do miešacej misy a žĺtky som dávala bokom do inej nádoby. Do misy som dala bielky a práškový cukor.
  4. Vymiešala som mixérom tvrdý sneh.
  5. Pridala som mleté arašidy a opatrne som vmiešala k bielkovej mase.
  6. Pridala som múku a tiež iba opatrne vmiešavala do cesta.
  7. Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. Cesto som upravila a dala piecť. Pieklo sa 10 min.
  8. Postupne som miešala cesto a postupne piekla. Nechala som chladiť na mriežke.
  9. Pripravila som si krém: K 12 žĺtkom som pridala 14 PL cukru. Teraz som mala domáce čerstvé vajíčka.
  10. Pridala som k nim vanilku a mlieko a vyšľahala do peny. Krém sa varí nad parou, tak som si chcela ušetriť dlhé miešanie. Aj tak som miešala 15 min. Ešte k teplému krému som pridala maslo a mixérom som všetko dobre vyšľahala. Krém som uložila do chladničky stuhnúť.
  11. Stuhnutý krém som rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť. Touto natriem vrch zákusku. Krém je veľmi chutný.
  12. Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim marhuľovým džemom. Nechala som džem stuhnúť.
  13. Na džem som natrela tretinu krému.
  14. Posypala som vrch krému polovicou hrozienok. Tento postup som opakovala ešte raz. Položila som na hrozienka druhý korpus.
  15. Napokon som položila i tretí korpus a koláč putoval na 3 hod. do chladničky. Po tomto čase zvyknem koláč zaťažiť na celú noc. Ráno natriem na vrch odloženú menšiu časť krému a zákusok dokončím zdobením.
  16. Vrch som natrela odloženým krémom. Pri zdobení vrchu som použila hrozienka obyčajné, máčané v čokoláde aj arašidy.
  17. Prajem vám dobrú chuť.