Intercontinental rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Recept som dostala mailom. Je to bielkové cesto s arašidami. Žĺtky s
cukrom idú do krému,
ktorý sa presýpa hrozienkami. Podľa mňa sa mohol pokojne volať: Bielkovo-arašidové rezy
s hrozienkami.
20 porcií |
60 minút príprava |
3x10/1x15 minút na 180 °C |
Postup
- Deň vopred som si namočila 2 balíky hrozienka do koňaku. Je to z toho dôvodu, aby boli mäkké a nedávali odpor pri konečnom krájaní zákuska.
- Aj arašidy som si pripravila. Časť som strúhala nožom a časť som mlela.
- Môžete si upiecť cesto z 12 bielkov a potom ho rozvážiť a upiecť. Nerada si pridávam robotu naviac s umývaním riadu, tak som si to radšej rozdelila. Vajíčka som rozbila. Bielky som dávala do miešacej misy a žĺtky som dávala bokom do inej nádoby. Do misy som dala bielky a práškový cukor.
- Vymiešala som mixérom tvrdý sneh.
- Pridala som mleté arašidy a opatrne som vmiešala k bielkovej mase.
- Pridala som múku a tiež iba opatrne vmiešavala do cesta.
- Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. Cesto som upravila a dala piecť. Pieklo sa 10 min.
- Postupne som miešala cesto a postupne piekla. Nechala som chladiť na mriežke.
- Pripravila som si krém: K 12 žĺtkom som pridala 14 PL cukru. Teraz som mala domáce čerstvé vajíčka.
- Pridala som k nim vanilku a mlieko a vyšľahala do peny. Krém sa varí nad parou, tak som si chcela ušetriť dlhé miešanie. Aj tak som miešala 15 min. Ešte k teplému krému som pridala maslo a mixérom som všetko dobre vyšľahala. Krém som uložila do chladničky stuhnúť.
- Stuhnutý krém som rozdelila na 2 rovnaké a jednu menšiu časť. Touto natriem vrch zákusku. Krém je veľmi chutný.
- Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim marhuľovým džemom. Nechala som džem stuhnúť.
- Na džem som natrela tretinu krému.
- Posypala som vrch krému polovicou hrozienok. Tento postup som opakovala ešte raz. Položila som na hrozienka druhý korpus.
- Napokon som položila i tretí korpus a koláč putoval na 3 hod. do chladničky. Po tomto čase zvyknem koláč zaťažiť na celú noc. Ráno natriem na vrch odloženú menšiu časť krému a zákusok dokončím zdobením.
- Vrch som natrela odloženým krémom. Pri zdobení vrchu som použila hrozienka obyčajné, máčané v čokoláde aj arašidy.
- Prajem vám dobrú chuť.