Hutná cibuľačka MECOMKA (fotorecept)
Autor receptu: nonna
Od našej mäsiarskej firmy MECOM som dostala darček, okrem ich kuchárskej knihy a kalendára aj niekoľko ich výrobkov. Párky som sa rozhodla použiť netradičnejšie do svojho receptu, ktorý ponúknem do ich ďalšej kuchárskej knihy pre tento rok. Nasýtené tuky najmä zo slaniny a syru som vyvážila množstvom cibule a cesnaku, ktoré tieto látky pomáhajú odbúravať. Celer okrem minerálnych látok dodal polievke aj svoju výraznú chuť a arómu. Tavený syr ju zjemnil a Diabolská zmes vytvorila pikantnú chuť.
2 porcie |
20 minút príprava |
59 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Ošúpeme cibuľu a cesnak, očistíme celer a umyjeme aj s pórom. Cesnak nakrájame na tenké plátky, cibuľu na tenké polmesiačiky a tie ešte napoly, celer na tenké prúžky, pór na kolieska.
- Slaninu pokrájame na malé kocky, párky na tenké kolieska, syr na tenké plátky.
- Maslo rozohrejeme, orestujeme na ňom cesnak asi minútku.
- Pridáme cibuľu a za miešania necháme mierne zvädnúť počas troch minút. Zaprášime múkou, premiešame.
- Podlejeme prehriatou vodou, aby cibuľa bola zaliata kúsok nad svoj povrch, pridáme celer, pór, mierne osolíme, okoreníme čubricou a varíme dvadsaťpäť minút.
- Pridáme syr, premiešame, necháme roztopiť - asi štyri minúty.
- Preložíme do mixéru a rozmixujeme.
- Slaninu vyškvaríme, pridáme párky a za miešania opečieme počas šiestich minút.
- Zaprášime Diabolskou zmesou, premiešame.
- Pridáme do rozmixovanej cibuľovo-celerovej polievky.
- Veľa príjemných zážitkov pri ochutnávaní!