Husacie prsia s kyslou kapustou a datľami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Datle nasekáme, zalejeme vínom a necháme prejsť varom. Cibuľu olúpeme, nakrájame a spolu s bobkovým
listom osmažíme na oleji. Pridáme kyslú kapustu a datle. Osolíme, ochutíme novým korením a dusíme asi 45 minút. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
- Mäso a kožu niekoľkokrát narežeme a z oboch strán ho opekáme po 5 minútach. Osolíme, okoreníme a v rúre pečieme asi 45 minút. Potom ho vyberieme a nakrájame na rezance. Vypečený tuk zriedime vývarom a pomarančovou šťavou, povaríme, pridáme zelené korenie a zahustíme zápražkou.
- Na tanieroch obložíme pomarančom.
|