Husacie prsia a zemiakové carpaccio (fotorecept)
Autor receptu: andurejka
Keď vymyslí (a často aj sám pripraví) večeru náš "tatiko", je to vždy niečo originálne, zväčša mäsové, ale hlavne - neodolateľne chutné! A tak nám nedávno doma rozvoniaval tymián a pečené mäsko z husi :)
2 porcie |
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr sme si nakrájali zemiaky na tenké plátky a vykúpali ich v oleji, ktorý sme si predtým ochutili troškou sušeného cesnaku, citrónovým tymianom a červenou paprikou.
- Následne sa poukladajú do misky na zapekanie a šup s nimi do predhriatej rúry, kým nezmäknú a nezapečú sa do chrumkava.
- Mäsko v celku zvrchu ozdobíme kosoštvorcovým vzorom (my sme ho tiež poprepichovali tenderizérom), posolíme, mierne opaprikujeme.
- Opečieme na rozpálenom oleji z každej strany po 5 minút.
- Baranie rohy sme mali domáce, poriadne pikantné, preto sme ich radšej mierne opiekli na suchej panvici, aby sme štipľavosť zmiernili. Kukuricu sme predvarili a potom chvíľku opiekli na panvici.
- Šaláty sú nie len zdravé, ale aj veľmi chutné. Tento náš je z čerstvého mladého špenátu, paradajok a spomínaných baraních rohov. Krásne jednoduchý, rýchly a chutný. Nakoniec sme ho ešte posypali parmezánom.
- Carpaccio zo zemiakov, špenátový šalát a pečené husacie prsia spolu tvoria naozaj jednoduchú a zároveň zdravú harmóniu vhodnú nie len na večeru :)