Husacia pečeň na zemiakovo-žihľavovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Husaciu pečeň očistíme od žiliek a šliach, umyjeme a osušíme. Dáme na gril a opatrne grilujeme z každej strany.
  2. Omáčka: Do hrnca dáme očistený nakrájaný rozmarín bez stopiek, zalejeme vínom a odparíme na 100 ml. Pridáme demi glace a varíme na miernom ohni približne 15 minút. Keď je omáčka hotová, zjemníme ju kockou studeného masla, osolíme a okoreníme.
  3. Kaša: Z uvarených zemiakov, masla a smotany spravíme zemiakovú kašu, do ktorej vmiešame oblanšírovanú najemno pokrájanú žihľavu, osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Ugrilovanú pečeň osolíme a okoreníme priamo na tanieri.