Husacia pečeň na zemiakovo-žihľavovom pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Husaciu pečeň očistíme od žiliek a šliach, umyjeme a osušíme. Dáme na gril a opatrne grilujeme z každej strany.
- Omáčka: Do hrnca dáme očistený nakrájaný rozmarín bez stopiek, zalejeme vínom a odparíme na 100 ml. Pridáme demi glace a varíme na miernom ohni približne 15 minút. Keď je omáčka hotová, zjemníme ju kockou studeného masla, osolíme a okoreníme.
- Kaša: Z uvarených zemiakov, masla a smotany spravíme zemiakovú kašu, do ktorej vmiešame oblanšírovanú najemno pokrájanú žihľavu, osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Ugrilovanú pečeň osolíme a okoreníme priamo na tanieri.
|